Meny

Norges første stølsfløte i butikk

Tidligere meierisjef i Valdres, Kåre Rabben, (t.v.) delte ut plakket og diplom fra Matmerk til stølsmjølkprodusent Bjørg Rye. Kari Raunedokken fra TINE Kommunikasjon stod for blomsteroverrekkelsen. (Foto: Helge Gudheim, Avisa Valdres)
Tidligere meierisjef i Valdres, Kåre Rabben, (t.v.) delte ut plakket og diplom fra Matmerk til stølsmjølkprodusent Bjørg Rye. Kari Raunedokken fra TINE Kommunikasjon stod for blomsteroverrekkelsen. (Foto: Helge Gudheim, Avisa Valdres)

Sammen med bønder fra Valdres lanserer TINE Norges første stølsfløte; TINE Stølsfløyte. – Norske forbrukere liker å lage god mat og etterspør derfor spesialprodukter. Stølsfløten er et godt tilskudd til dette. Målet er å gi folk smaken av norsk fjellsommer, sier konserndirektør Kathrine Mo i TINE.

Stølsdrift har lange tradisjoner i Valdres, og området er Europas største gjenlevende stølsregion med rundt 300 støler. Stølene ligger på mellom 800 og 1000 meter over havet, og dette gir også unike muligheter for produksjon av kvalitetsmelk som råstoff for fløten.

 –TINE er opptatt av mangfold og lokale tradisjoner. Stølsmelka som vi lanserte i 2013 ble veldig populær, og vi tror mange også vil være interessert i å smake denne kvalitetsfløten fra fjellheimen i Valdres, sier Mo.

Hun er glad for at TINE nå får utnyttet det gode råstoffet maksimalt.
– Norske jordbær med stølsfløte blir sommerens bestselger, tipper hun.

 

Bjørg Rye har i flere år drevet melkeproduksjon på stølen Skjerpingstrøe på Tyrisholt, Stølsvidda i Ulnes.
 – Jeg er stolt av å levere råvaren til stølsmjølka og stølsfløyten, sier Rye som synes det er viktig at folk for kjenne hvor god melk og fløte det blir av kyrne som går ute på saftig fjellbeite hele dagen.

TINE har som mål å produsere 70.000 liter stølsmelk og 9.000 liter stølsfløte i sommer, og produktene selges i utvalgte butikker på Østlandet fra 10. juli.

FAKTA:
TINE Stølsmjølk inneholder 1,8 prosent fett. TINE Stølsfløyte inneholder 38,0 prosent fett (det samme som TINE Kremfløte). Begge produkter selges i butikker som til vanlig får levert melk fra TINE Meieriet Oslo og TINE Meieriet Sem.

 Ordet «støl» kommer fra det gammelnorske ordet «stodull», som betyr «mjølkeplass». Hovedhuset på stølen heter «sel», der bonden fra 4-12 uker hver sommer. «Trøe» er «tunet» på stølen. Kyrne går løse på dagtid og hver dag har de tilgang på saftig fjellbeite. Kyrne melkes to ganger i døgnet.

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås