Meny

Mindre sukker i ny juice

TINE jobber målrettet for å lage sunnere og bedre produkter. Derfor lanserer TINE nå flere produkter med lavere sukkerinnhold enn tilsvarende produkter på markedet, blant annet Sunniva Lett, TINE Yoghurt Fyldig og Biola.

Tar bort en tredjedel av sukkeret
Sunniva kommer nå med tidenes nyhet, -en fruktdrikk med 35 prosent mindre sukker fra frukten.
For å få redusert sukkerinnholdet i produktet har man brukt en teknikk som brukes mye i matlaging: fermentering. Sunniva Lett er laget av 99,8% frukt og er rik på vitamin C, rik på fiber og dekker behovet for anbefalte 1 av 5 om dagen. Fruktdrikken kommer i to smaker Sunniva Lett eple og Sunniva Lett eple og appelsin.

«Spiser» opp noe av fruktsukkeret
Fermentering av mat og drikke er en gammel tradisjon som opprinnelig ble brukt for å konservere mat. Øl, vin, brød og syrnet produkter er kjente eksempler på fermenterte produkter. Fermentering av juice er mer krevende teknologisk prosess enn fermentering på tradisjonell vis. I denne prosessen har mikroorganismer spaltet fruktsukkeret i juicen, det vil si at den "spiser" opp noe av fruktsukkeret. Så filtrerer man bort mikroorganismene og blander den med vanlig juice for å ivareta den gode smaken. Selv om sukkerartene er redusert, så beholder man fruktbestanden (99,8% frukt).

Les mer om den nye juice og de andre produktene TINE lanserer i høst:

 

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2019

Snitt melkepris ku og geit august

Kr 5,13

Snitt fettprosent kumelk august

4,20%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås