Meny

MIMIRO vant innovasjonsprisen 2019

En glad gjeng med sjekken på 100 000 kroner.
En glad gjeng med sjekken på 100 000 kroner.

Teknologiselskapet, MIMIRO, eid av TINE og Felleskjøpet Agri, gikk til topps i kåringen av de beste nye innovasjonene innen norsk landbruk på Mat og Landbrukskonferansen.

Gjennom 100 år har norske bønder samlet inn data om produksjonen sin. Det danner nå grunnlaget for et helt nytt teknologi- og digitalselskap eid av norske bønder.

– Med ny teknologi vil data fra fjøs og jorder automatisk bli hentet inn til en felles dataplattform som skal gi bedre beslutningsstøtte for bonden, sier direktør for Mimiro, Harald Volden.

Juryen var ikke i tvil om vinneren!

Juryen var ikke i tvil om vinneren. Juryen hadde tre svært gode kandidater til vurdering. Hunton Trefiber, Saga Robotics og Mimiro var nominert til Innovasjonsprisen 2019, men de landet enstemmig på Mimiro.

-Vi mener Mimiro kan revolusjonere norsk jordbruk. Juryen har tro på at gode historiske data, kombinert med et taktskifte i mengde innsamlet data, lagring i sky og bruk av avansert maskinlæring kan bidra til å forbedre næringens konkurransekraft, sier juryleder Liv-Monica Stubholt.

Mimiro hjelper bønder med å ta bedre beslutninger


I dag lastes data automatisk inn i en skyløsning fra melkeroboter, fôringsautomater og aktivitetsmålere for helse og fruktbarhet. I fremtiden vil data også bli hentet av sensorer rundt i fjøs og jorder. Ved hjelp av teknologi som maskinlæring skal Mimiro hjelpe bønder til å ta bedre beslutninger i den daglige driften av gården.

– Basert på dataene som hentes inn fra den enkelte gård vil Mimiro gi råd i sanntid på hvordan bonden kan forbedre produksjonen, forklarer Volden.

Harald Volden takker for prisen
Direktør Harald Volden takker for prisen. (Foto: John Trygve Tollefsen/Norsk Landbrukssamvirke)

Et enda bedre bærekraftig landbruk

Juryen mener Mimiro har potensiale til å gjøre et klimavennlig og bærekraftig norsk landbruk enda bedre.

-Gode agronomiske beslutninger vil også kunne ha betydning for næringens klima- og miljøregnskap. En frisk ku som spiser riktig mengde fôr av høy kvalitet, vil produsere mer kjøtt og melk. Det gir også lavere klimagassutslipp, sier Stubholt.

Mimiro kan også lykkes internasjonalt


En årsak til at juryen ble imponert over Mimiro er hvordan selskapet på kort tid har hentet inn samarbeidspartnere som kan hjelpe dem internasjonalt.

-Vi har stor tro på at Mimiro kan lykkes internasjonalt. Det er få, om noen land, som kan vise til noe lignende som Mimiro. Vi har tro på at Mimiro kan løpe fort nok til å få opp produkter og tjenester som bønder også utenfor landets grenser vil betale for. Gjennom å samarbeide med gode, velrennomerte og store teknologiselskaper som Amazon og Bosch tror vi at dette kan bli en eksportsuksess fra norsk jordbruk, sier jurylederen. 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås