Meny

Medaljer til sju TINE-oster i oste-VM i Italia

I helgen gikk Oste-VM av stabelen i Italia og oster fra TINE og OsteCompagniet tok hjem hele sju medaljer. World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food, og regnes som «verdensmesterskapet i ost».

Osteprodusenter fra hele verden sender her sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere og oster fra Norge hevder seg helt i toppen.

Flere norske produsenter stiller med sine beste oster under årets mesterskap. Fra TINE og OsteCompagniet deltok 22 oster, der sju av dem tok medalje.

Tre norske oster helt i toppen
Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. TINE oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i TINE.

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med TINEs spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

- Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

Liste over medaljer til TINE og OsteCompagniet:

  • Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år
  • Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes
  • Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli
  • Sølv til Ridderost fra Tresfjord
  • Sølv til Selbu Blå fra Selbu
  • Sølv til Brie med Pepper fra Dovre
  • Bronse til Snøhetta fra Dovre

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit oktober

Kr 5,36

Snitt fettprosent kumelk oktober

4,44%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås