Meny

Kvitlin porsjonspakker har gått ut av produksjon – men ostehjulet skal løftes

Det har over tid vært et lavt salg av Kvitlin i porsjonspakker som gjør at produksjonen er avsluttet, samtidig som fokuset på hjulene med geitosten på 4 kilo blir tydeligere.

Det har blitt gjort flere store initiativ for å øke kjennskap til Kvitlin og den porsjonspakkede versjonen, spesielt i samarbeid med Meny. Kampanjer, egen film, «Månedens ost» og ekstra fokus rundt Oste-VM. Dessverre har forsøkene i stor grad ført til engangskjøp og ikke gjenkjøp og det var ikke lengre kommersielt grunnlag for produksjon av porsjonspakkene.  

Ostehjulene på 4kg har blitt solgt i et større volum (3,5 tonn i 2019) enn porsjonspakkene (2,2 tonn i 2019) over tid. Håpet er nå å kunne øke salget av hjul ytterligere, med et tydeligere fokus. Ostehjulet selges i all hovedsak hos Meny og Coop Mega. 

-Norsk geitemelk har en fantastisk kvalitet, og vi skulle gjerne sett at porsjonspakningene fremdeles var å finne i butikk. I 2021 skal vi ha et ekstra sterkt fokus på disk gjennom opplæringsstøtte, formidling av inspirerende oppskrifter samt økt synlighet gjennom butikkmateriell. Dette vil Kvitlin dra god nytte av. Manuell disk vil også få økt fokus gjennom matgledekampanjen, sier kategoridirektør Nina M. Jutkvam Nørve i Ostecompagniet.  

Skryter av geitebøndene 

-Norske geitebønder har gjort en formidabel innsats for å løfte kvaliteten på norsk geitemelk, som nå er i verdensklasse. Jeg er overbevist om at forbrukerne i stadig større grad vil få opp øynene for hvilken råvareskatt vi har i den norske geitemelka. Jeg har tiltro til at også kjedene vil være med på å løfte fram Kvitlin og andre geitoster i tiden fremover, sier konserndirektør Johnny Ødegård i TINE Rådgivning og medlem. 

Saken er oppdatert 1. desember med tydeliggjøring

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås