Meny

Kan barn spise yoghurt?

Med dagens lave innhold av tilsatt sukker kan et beger yoghurt gjerne inngå i hverdagskostholdet. Folk drikker stadig mindre melk, og siden 1980-tallet er inntaket halvert. Yoghurt er en fin måte å få i seg melkens viktige næringsstoffer på, også for barn.

Sukkermengden halvert

At fruktyoghurt er tilsatt sukker har vært til bekymring for mange, og de fleste har fått med seg at «yoghurt er sukkerbomber» og verre oppslag som har versert i mediene med ujevne mellomrom.

-Det er flott med forbruker engasjement, særlig når det fører til noe positivt. Derfor har vi i TINE jobbet systematisk med reduksjon av sukkerinnholdet i yoghurt og smakspreferansene til det norske folk siden 1988, da vi lanserte Tine lettyoghurt. I dag ligger innholdet av tilsatt sukker i dagens barneyoghurt fra TINE på rundt 4 gram per 100 gram, mot 10 gram per 100 gram på 2000-tallet, en reduksjon på 60 % – Andre produsenter følger opp, og i dag er norsk yoghurt til barn (og voksne) i verdensklasse hva gjelder lavt sukkerinnhold, forteller klinisk ernæringsfysiolog i TINE, Kirsti Wettre Brønner

Lite sukker til hverdags

Det er viktig og bra at foreldre er opptatt av hva barna deres spiser. Anbefalingen fra myndighetene er at maksimalt 10 % av kaloriene man får i seg skal komme fra tilsatt sukker, og da må man gjøre gode prioriteringer. Et beger TINE Sprett yoghurt (125 mL) med 4 gram tilsatt sukker per 100 gram bidrar med godt under 20 % av anbefalt maksinntak av tilsatt sukker for barn mellom 2 og 5 år. På kjøpet kommer en matpakke av næringsstoffer som er viktige for vekst og utvikling. TINE lanserte Naturell yoghurt for det norske markedet tilbake i 1957, og Naturell yoghurt er et flott utgangspunkt om man ønsker å smaksette yoghurten selv, enten det er med frukt, bær, syltetøy eller annet. Enten man velger naturell yoghurt og smaksetter selv, eller man foretrekker ferdig smaksatt yoghurt kan et beger yoghurt gi et positivt bidrag til hverdagskostholdet, både for liten og stor.

Viktig næring til barn i vekst

Yoghurt er laget av melk, og inneholder alle melkens gode næringsstoffer. I tillegg til protein er kalsium, jod og vitamin B12 næringsstoffer små og store kropper trenger hver dag, og som det kan være utfordrende å få nok i et kosthold uten melk. 3 porsjoner melk eller meieriprodukter om dagen er sikrer inntaket av jod og kalsium, og kan være en fin tommelfingerregel for inntak.

Del gjerne artikkelen i sosiale medier

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås