Meny

Julebrunosten fra Ørsta mer og mer populær

Frå venstre: Lasse Rekkedal, Harald Johnsen og avdelingsleiar Elias Brekke.
Frå venstre: Lasse Rekkedal, Harald Johnsen og avdelingsleiar Elias Brekke.

TINE Meieriet Ørsta nærmer seg produksjonsrekord for julebrunosten. I fjor ble det produsert hele 64 tonn julebrunost, men i år forventer de at salget øker ytterligere. - Det er morsomt at stadig flere oppdager den krydra brunosten til jul, og i år går vi for ny rekord, sier meierisjef Bente Reklev.

I 2008 startet produksjonen av julebrunost på Ørsta etter initiativ fra de ansatt på Ørsta. Da TINE ønsket å lansere en julebrunost mente de ansatte på Ørsta at dette nesten var samme produkt som Krydra brunost. Dermed fikk de produksjonen.

Julebrunosten blir kokt i brunostgryter på Ørsta. TINE har i dag to anlegg som produserer brunost på denne tradisjonelle måten: Ørsta og Lom & Skjåk. For øvrig produseres brunost på Byrkjelo, i Elnesvågen og på Storsteinnes i ny teknologi med kontinuerlige linjer.

I 2011 var produksjonen på 44 tonn, og i 2012 ble det produsert 64 tonn. Slik det ser ut i år blir det ny produksjonsrekord. Julebrunosten fra Ørsta distribueres over hele landet.

Krydra brunost ble produsert på Vikeså i Rogaland frem til 2007. Dette var en brunost tilsatt litt kardemomme. Den ble solgt som et helårsprodukt, hovedsaklig i nærområdet. I 2007 ble brunostproduksjonen på Vikeså avviklet og da ble produksjonen av Krydra brunost flytta til Ørsta. Og er nå blitt julebrunost.

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås