Meny

Julebrunosten fra Ørsta mer og mer populær

Frå venstre: Lasse Rekkedal, Harald Johnsen og avdelingsleiar Elias Brekke.
Frå venstre: Lasse Rekkedal, Harald Johnsen og avdelingsleiar Elias Brekke.

TINE Meieriet Ørsta nærmer seg produksjonsrekord for julebrunosten. I fjor ble det produsert hele 64 tonn julebrunost, men i år forventer de at salget øker ytterligere. - Det er morsomt at stadig flere oppdager den krydra brunosten til jul, og i år går vi for ny rekord, sier meierisjef Bente Reklev.

I 2008 startet produksjonen av julebrunost på Ørsta etter initiativ fra de ansatt på Ørsta. Da TINE ønsket å lansere en julebrunost mente de ansatte på Ørsta at dette nesten var samme produkt som Krydra brunost. Dermed fikk de produksjonen.

Julebrunosten blir kokt i brunostgryter på Ørsta. TINE har i dag to anlegg som produserer brunost på denne tradisjonelle måten: Ørsta og Lom & Skjåk. For øvrig produseres brunost på Byrkjelo, i Elnesvågen og på Storsteinnes i ny teknologi med kontinuerlige linjer.

I 2011 var produksjonen på 44 tonn, og i 2012 ble det produsert 64 tonn. Slik det ser ut i år blir det ny produksjonsrekord. Julebrunosten fra Ørsta distribueres over hele landet.

Krydra brunost ble produsert på Vikeså i Rogaland frem til 2007. Dette var en brunost tilsatt litt kardemomme. Den ble solgt som et helårsprodukt, hovedsaklig i nærområdet. I 2007 ble brunostproduksjonen på Vikeså avviklet og da ble produksjonen av Krydra brunost flytta til Ørsta. Og er nå blitt julebrunost.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås