Meny

Investerer i sunnere og smartere mat

Mange ansatte ved TM Frya var møtt opp da ordfører Erik Odlo i Ringebu tok de første «spadetak» med gravemaskina. (Foto: Olav Håland)
Mange ansatte ved TM Frya var møtt opp da ordfører Erik Odlo i Ringebu tok de første «spadetak» med gravemaskina. (Foto: Olav Håland)
Meierisjef Oskar Aarnes smilte om kapp med sola. (Foto: Olav Håland)
Meierisjef Oskar Aarnes smilte om kapp med sola. (Foto: Olav Håland)

Ordfører i Ringebu, Erik Odlo, tok det første spadestikket på TINE Meieriet Frya under markeringa av byggestarten i juli. Nordmenn ønsker sunnere mat og smartere måltidsløsninger. Derfor investerer TINE nesten en halv milliard kroner på Frya og Tretten for å komme voksende forbrukertrender i møte.

Mer effektiv produksjon av Cottage Cheese, filtrert yoghurt og grøt skaper 30 nye arbeidsplasser i Gudbrandsdalen.

 - Dette er en stor dag, det er en gledens dag og det er en historisk dag. Jeg tror dette er tidenes største industrisatsing i Gudbrandsdalen, sa meierisjef Oskar Aarnes.

 Produksjonen av den velkjente Gudbrandsdalsosten fra TINE foregår ennå i de tradisjonelle grytene på meieriet i Lom & Skjåk. Lenger ned i dalen skal TINE nå rekordinvestere for å tilpasse industrien til nye trender. I dag starter byggearbeidet på Frya. Samtidig settes i gang et arbeid på Tretten for å øke grøtproduksjonen.

Sunnere mat
Det er et sterkt fokus blant forbrukerne på sunnhet og helse. Mat som metter med få kalorier og som har lite fett og mye proteiner, eksempelvis Cottage Cheese, oppleves som sunn. Forbruket av Cottage Cheese er sterkt økende.

- Det er også økende fokus på melkas gode og sunne bestanddeler, dvs. mer protein og kalsium og mindre fett, sukker og laktose. Ny filtreringsteknologi åpner nye muligheter, sier kategoridirektør Unn Grønvold Nikolaisen.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås