Meny

Hurra for norsk cheddar!

På bildet fra venstre:
Meierisjef Kjell Tronhus, nestleder i styret Nils Asle Dolmseth, kulinarisk leder i Orkla Marius Niva og konserndirektør Terje Døsrønningen.
På bildet fra venstre: Meierisjef Kjell Tronhus, nestleder i styret Nils Asle Dolmseth, kulinarisk leder i Orkla Marius Niva og konserndirektør Terje Døsrønningen.

TINE Meieriet Verdal er bygd ut for å produsere cheddar på norsk melk. Orkla har nå godkjent osten for bruk på deres Big One. I dag var det en markering på TINE Meieriet Verdal og pizzafest for alle medarbeiderne.

Det selges i dag ca. 500 tonn cheddar i Norge. Det meste av dette er importert. TINE og Orkla har samarbeidet om utvikling av norsk cheddar, og Orkla er første ute med å ta i bruk norsk cheddar på deres pizza.

- Vi tror at potensialet for cheddar i Norge er stort og at flere kunder innen både storhusholdning, industri, dagligvare og KBS vil være interessert, sa konserndirektør Terje Døsrønningen.

Orkla godt fornøyd

- Dette har vært et spesielt prosjekt. Vi har aldri jobbet så tett med TINE før. Vi har lært mye om osteproduksjon. I dag har vi sett alt vi har hørt om. Vi brukte norsk cheddar fram til 2011, men da TINE sluttet å produsere måtte vi importere. Det er en stor dag for oss å markere at vi nå får tilbake norsk cheddar på pizzaen vår, sa kulinarisk leder for pizza i Orkla, Marius Niva.

Når kundene lykkes, da lykkes vi!

Terje Døsrønningen la vekt på det gode samarbeidet med Orkla.

- Jeg er glad for at Orkla er her i dag. Det er for dere vi har investert i Verdal. Det er dere som har valgt oss og det setter vi stor pris på. Vi må jobbe tettere sammen med kundene. Dette er et godt eksempel, sa Døsrønningen.

Et prosjekt i stjerneklasse

Prosjektet med å etablere cheddarproduksjon i Verdal har levert 100% både på tid og kostnader. Både ledelsen og medarbeiderne fikk mye skryt for et meget vellykket prosjekt.

- Dere i Verdal er et bevis på hvordan vi skal gjøre det i TINE. Dette er et prosjekt i stjerneklasse, på vei mot world class, sa Døsrønningen.

Hele verdikjeden

Nestleder Nils Asle Dolmseth pekte på sammenhengen mellom fjøsgolvet og butikken.

- Det er viktig å starte i rette enden, med kunden. Vi må høre hva kunden ønsker og det må vi levere på, sa Dolmseth. Han understreket at dette også er en gledens dag for norske melkeprodusenter fordi importert ost nå blir erstattet av norsk ost på norsk melk.

Fakta om cheddar

Cheddar er en fast ost som produseres av kumelk. Den har frisk og syrlig smak og gode smelteegenskaper. Den brukes mye i matlaging, men passer også godt som en ost på brødskiva eller på et ostefat. Norske forbrukere er spesielt glade i å bruke cheddar på hamburger og pizza.
Orkla benytter ca 5000 tonn med ost i året og har over flere år ønsket en oppstart av cheddarproduksjon i Norge.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås