Meny

Ferdigmatmarkedet i vekst

Faksimile VG 9. juli 2013
Faksimile VG 9. juli 2013

Ferdigmatmarkedet er i vekst, og på menyen finner vi også trendy grøt. Vi spiser fersk ferdigmat for ca. 1,5 milliarder kroner årlig i Norge. – Flere og flere får øynene opp for at mye av ferdigmaten på markedet smaker godt, er av god kvalitet og er ernæringsmessig bra, sier kategoridirektør Kirsti June Olsen fra Fjordland til VG.

Selv om ferdigmiddager fortsatt er på topp, har trendy grøt funnet sin plass i mengden av ferdige måltider. Grøt er blitt sexy og fullkorn er fremtiden, skal vi tro grøttrenden som gjør seg gjeldende både i USA og i Europa.

Flere utsalgssteder

Også Norge har fått sin grøtrenessanse, og grøt dukker nå opp på stadig flere kaffebarer og spisesteder. Tidligere i år fikk Fjordlands byggrynsgrøt sin Spesialitet-anerkjennelse fra Matmerk. Ifølge Fjordland har den solgt over tre ganger mer enn forventet. En gjennomgang av salgstallene for 2012 viser at nordmenn spiste hele 13 millioner porsjoner Fjordland-grøt (alle typer) i fjor!

30 millioner porsjoner

Tall analyseselskapet Nielsen viser at salget av ferdigmat siste år økte med mer enn ti prosent i verdi og at det siste år ble spist ferdige middager for 773 millioner, en vekst på 7,4 prosent fra året før.

Fjordlands tall viser at det spises rundt 11 millioner av deres middager årlig. Totalt ble det kjøpt ferdigmat for 1475 millioner siste rullerende år.
– Det tilsvarer hele 30 millioner porsjoner ferdigretter årlig om en tar utgangspunkt i en snittpris på 50 kroner. Til sammenligning viser tall fra SSB en vekst i dagligvarehandelen på 2,0 prosent hittil i år i forhold til tilsvarende periode i fjor, sier kategoridirektøren.

 

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås