Meny

Diplom-Is samler all produksjon

For å styrke konkurransekraften til Diplom-Is, besluttet styret i selskapet 3. april å samle all produksjon til hovedfabrikken på Gjelleråsen i 2014. Produksjonen på fabrikken i Brevik vil trappes ned i takt med at produksjonslinjer flyttes til Gjelleråsen eller avvikles.

Fabrikken i Brevik forventes å stenge ved utgangen av 2014. De årlige besparelsene er forventet å være i størrelsesorden 20 til 25 millioner kroner.

Diplom-Is har de siste årene tilpasset sin virksomhet til et marked med stadig endrede behov og krav både fra kunder og forbrukere. Dette har blant annet ført til at selskapet har solgt ut aktivitetene i Sverige og Danmark, restrukturert distribusjonen og økt ressursbruken og aktivitetsnivået innen innovasjon og merkevarebygging.

- Nedleggelsen i Brevik er et beklagelig, men nødvendig tiltak for å øke Diplom-Is’ konkurransekraft i den stadig tøffere konkurransen fra norske og utenlandske iskremaktører. Investeringer i innovasjon og produksjonsteknologi rundt en konsentrert produksjon på Gjelleråsen sikrer bærekraftig drift og styrker selskapets muligheter til å imøtekomme krav og ønsker fra kunder og forbrukere om nye kvalitetsprodukter og -løsninger, sier administrerende direktør Bjørn Moldskred i Diplom-Is.

Diplom-Is har hatt nær dialog med tillitsvalgte og lokale og regionale myndigheter i prosessen fram mot beslutningen.
- Vi har stor forståelse for at dette er en tung dag for de ansatte på fabrikken vår og for lokalsamfunnet i Brevik. Diplom-Is skal være ansvarlige i den videre prosessen. De 45 ansatte som berøres på fabrikken i Brevik vil komme inn under Diplom-Is sine retningslinjer for omstilling, der målet er å sikre nytt arbeid i eller utenfor Diplom-Is, sier Moldskred.
Diplom-Is er markedsleder på iskrem i Norge med en markedsandel på omkring 54 prosent (AC Nielsen 2012) og har vært leverandør av merkevarer siden 1930. Selskapet produserer og selger ca 28 millioner liter iskrem i året.

Kontakt
Administrerende direktør Bjørn Moldskred i Diplom-Is: mobil 976 51 400, e-post: bjorn.moldskred@diplom-is.no

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit april

Kr 5,05

Snitt fettprosent kumelk april

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås