Meny

Byggearbeidet i Irland følger oppsatt plan

Store deler av stålbygget er oppe og nå holder de på å tette taket. I februar starter monteringa av prosessutstyret. Den oppsatte tidsplanen følges og den første melka skal inn i anlegget i oktober 2019.

Det nye meieriet vil ha en grunnflate på ca. 8000 m2 og vil ha en produksjonskapasitet på ca. 17.000 tonn Jarlsberg i året. Anlegget skal etter planen være klart til å overta hele eksportproduksjonen i Norge når denne fases ut i løpet 2020.

- Infrastrukturene med kjørebaner begynner å ta form og de holder på å støpe fundamentene til prosessanlegget. Montering av kran for å heise på plass lakeanlegget er i gang og i februar starter arbeidet med å montere prosessutstyret, sier konserndirektør Per Ivar Berg.

Samarbeid med Dairygold

Selv om dette blir TINEs meieri er likevel prosjektet basert på et samarbeid med Dairygold, Irlands største meieriselskap basert på samvirke. TINE skal kjøpe melk av Dairygold og Dairygold kjøper tilbake fløte og myse. I tillegg blir det samarbeid om vann, avløp, strøm, naturgass, m.m.

- Dairygold har en planlagt stopp nå. De skal blant annet kjøre i gang nytt melkemottak. De har også bygd om renseanlegget som vi skal ha felles med dem, sier Berg.

Tester utstyr på fabrikken og planlegger opplæring

Tre av fem ystekar er testa på fabrikken og godkjent. Det er kjørt såkalt Fabrikk akseptens Test (FAT). Når utstyret kommer på plass skal det kjøres ny test, Site akseptens Test (SAT).

- Opplæring er viktig og nå holde de på å detaljplanlegge opplæringa. Vi er også i innspurten på de siste kontraktene. Det gjelder blant annet pakkelinjer og trucker, sier Berg.

 

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juni

Kr 5,28

Snitt fettprosent kumelk juni

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås