Meny

Jarlsberg-produksjonen i Irland er i gang

De første Jarlsbergostene fra anlegget i Irland før de legges i modning
De første Jarlsbergostene fra anlegget i Irland før de legges i modning

Onsdag 15. juli ble ystekarene i Irland for første gang fylt opp med 65 000 liter melk. Det er foretatt en rekke tester og justeringer av prosessen på anlegget de siste månedene, men dette er kun gjort med vann.

— Vi har heldigvis lang erfaring med å starte opp nye anlegg i TINE. Derfor vet vi også at dette ikke er gjort over natten, men jeg er veldig glad for at vi nå har kjørt melk gjennom melkebehandlingen til ystekarene, videre ost gjennom pressene og over i laken uten store problemer. De første irske Jarlsberg-hjulene ser bra ut, men det gjenstår enda mye arbeid, trening og justering før vi er klar for salg – akkurat som forventet, sier produksjonsdirektør i TINE, Per Ivar Berg.

På plass i Irland er flere av TINEs eksperter på Jarlsberg-produksjon ogsom har ystet Jarlsberg-ost i årevis. De lærer opp og deler erfaringer med de irske ansatte som skal drive anlegget i årene som kommer.

Utslippstillatelsen er fortsatt ikke behandlet

Avløpet fra produksjonen pumpes i prøveperioden på oppsamlingstanker og blir videre håndtert av eksterne samarbeidspartnere, i påvente på utslippstillatelsen fra irske myndigheter. En tillatelse TINE har ventet på i lengre tid.

— Vi har rigget oss for å komme i gang før tillatelsen foreligger, men det er klart vi trenger den før vi kan kjøre på full kapasitet. TINE har fulgt boken hele veien, vi har et anlegg som er toppmoderne basert på beste tilgjengelig teknologiog avløpet som kommer ut er helt ufarlig for både miljø og mennesker. Det er derfor skuffende at irske myndigheter igjen skyver på fristene de har signalisert til oss. Vi presser på alt vi kan og føler oss trygge på at dette vil komme på plass, sier Berg.

Bildet: Det aller første Jarlsberghjulet fra Tine Mogeely i Irland blir inspisert av Ketil Haddeland.

Første jarlsberghjul i Irland

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås