Meny

Årets ung bondesamling

Årets ung bonde-samling er samlingen du som ung bonde må få med deg i år.

TINE, Felleskjøpet Agri, Landkreditt og Nortura samarbeider om årets ung bonde-samling. 

Årets ung bonde-samling starter fredag 9. november 2018 med konsert i Oslo Spektrum. Dagen etter er det fullt program på Thon Hotel Arena på Lillestrøm. Sjekk ut det faglige programmet her. Vi kan nesten garantere at du finner noe som er interessant for nettopp deg!

Påmeldingen er åpen - meld deg på her. 

Årets konsertbegivenhet: Vi tar ikke munnen for full når det inviteres til konsert med Postgirobygget, DDE, Byting, Loveschack og Beist. 

– Alle disse skal bidra til å sette publikum i topp stemning før selve samlingen lørdag 10. november, forteller Jan Kollsgård, direktør medlem i Felleskjøpet Agri.

– I forkant av konserten vil det bli et sosialt arrangement for de som deltar på samlingen, med blant annet enkel servering. Denne samlingen finner sted i barområdet innenfor resepsjonen på Thon Hotel Arena kl. 16.00, forteller Thor Haraldseth, seniorrådgiver medlem i FK Agri. Han er også hovedansvarlig for hele samlingen.

Velkommen til alle unge

Ung bonde-samlingen er et tilbud til bønder og de som vurderer å bli bønder inntil 35 år. Overnatting fra fredag til søndag, eller fra lørdag til søndag vil være på Thon Hotel Arena.
Det vil bli satt opp busser til/fra Lillestrøm-Oslo i anledning konserten.

– Vi håper at så mange som mulig har lyst og anledning til å delta i lag med jevnaldrende yrkesbrødre og -søstre, sier Haraldseth.

I år er det Agroteknikk

Felleskjøpet har i flere år arrangert ung bonde-samling enten i tilknytning til Bedre Landbruk eller som i år, Agroteknikk.

– Vi har satt sammen det vi mener er et både godt og varierende faglig og sosialt program for deltakerne. Nytt av året er at Nortura, TINE og Landkreditt er med som medarrangør. Vi starter og avslutter samlingen med fellestemaer og med parallelle fagseksjoner midt på dagen tilpasset de ulike driftsformene i landbruket, sier Kollsgård.

Det teknologiske landbruket

Teknologiens inntog i landbruket bør være kjent for de fleste. Dette temaet vil få større plass enn noen gang før.

– Framtidas landbruk vil være digital på svært mange områder og med en stadig utvikling innen teknologiske løsninger er det naturlig at dette får stor oppmerksomhet i årets samling for unge bønder. I dag er utviklingen av både maskiner og redskap på et høyt nivå og dette vil fortsette med uforminsket styrke i årene som kommer. Felleskjøpet og våre leverandører har stort fokus på dette og ønsker å dele dette med de som skal drive morgendagens landbruk, påpeker Kollsgård.

Andre temaer

Det blir altså et svært varierende program for lørdagens samling. Det vil for eksempel i tillegg til faglige temaer også være tema om den unge bonden som tillitsvalgt i sin samvirkeorganisasjon, om helse, miljø og sikkerhet i landbruket og det vil også være et innlegg fra Årets unge bonde 2017, Cecilie Nilsen. Hun vil dele sine erfaringer fra egen gårdsdrift og fra året som har gått.

– Vi regner også med at motivasjonsforedraget til Andreas Viestad, kokk, foredragsholder og skribent, vil få stor oppmerksomhet. Vi avslutter fellessamlingen med et spennende foredrag av Olaf Tufte, bonde og toppidrettsutøver, sier Haraldseth.

– Lørdagen avsluttes med gallamiddag. Blant hovedinnslagene der er kåringen av Årets unge bonde 2018. Denne middagen ledes av Anne Rimmen. Hun har stor erfaring fra å lede denne typen arrangement og bør være kjent for de fleste, sier Thor Haraldseth.

Meld deg på!

Billetter til konserten i Oslo Spektrum kjøpes på www.agroteknikk.no – billettpris er kr 645,- + kr 40,- i gebyr.

Påmeldingen har åpnet - meld deg på her

Program vil du finne på www.felleskjopet.no/medlem/ung-bonde

Denne saken er sakset fra felleskjopet.no

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås