Meny

Geitekontrollen - Nå kan du registrere påsatte kje til slakt uten ørenr.

Påsett av kje til slakt er en nyttig ressurs. At merkeforskriftene gir mulighet til å merke slike kje bare med produsentnr, men uten å bruke ørenr. er også svært besparende. Geitekontrollen har nå lagt til rette for registrering av anvendelse av kje som påsatt til slakt uten ørenr.

I forbindelse med registrering av kjeing i Geitekontrollen og utfylling av anvendelse av kje har vi ikke tidligere hatt anvendelsen Påsatt slakt uten ørenr. Dette har medført at mange registrerer anvendelse Avliva på slike kje.

Vi har nå lagt til rette for registrering av kje satt på til slakt uten at det kreves ørenr. ved kjeingsregistrering. Anvendelse Påsatt slakt uten ørenr. kan nå registreres på kjeinga. Koden for hurtigtasting er 7. Anvendelse Påsatt slakt med ørenr. er som tidligere kode 6.


 

 

Med denne endringen vil vi få muligheten til å presentere et mer korrekt antall av kje som i fôres opp til slakt. Antall avliva kje vi synke betraktelig. Dette blir viktig å formidle.

Ønsker du å rette på anvendelse på årets kje fra avliva til påsatt til slakt umerka kje, kan dette gjøres i Geitekontrollen. Som egenregistrator kan du gjøre dette selv, eller henvende deg til Medlemssenteret for registrering av rettingene.

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2019

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,16

Snitt fettprosent kumelk juli

4,27%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås