Meny

VikingGenetics avlsplan og -rådgiving tilgjengelig i Norge

VikingGenetics og TINE Rådgivning har inngått avtale om å tilby avlsrådgiving til Jersey- og Holsteinbesetninger i Norge fra januar 2019.

Avtalen er inngått mellom TINE og VikingGenetics International (VGI) og omhandler lisens på bruk av VikMate, som er VikingGenetics avslprogram, og opplæring og sertifisering av TINEs rådgivere i å tilby avlsrådgiving til Jersey og Holsteinbesetninger i Norge.

-Dette er en viktig utvidelse av vårt tjenesteutvalg og vår kompetanse, som vi håper blir godt mottatt av produsentene, sier rådgivingssjef på TINE, Heine Bakke.

I første omgang er det to rådgivere som gjennomgår (vil gjennomgå) sertifisering, og de mest aktuelle områdene for tjenesten er Jæren, Trøndelag og Østlandet.

Straks sertifiseringen er gjennomført, er vi klare til å tilby denne tjenesten. Går alt etter planen, vil dette kunne skje fra januar 2019.

Det er også er inngått samarbeid med NAV (Nordic cattle genetic evaluation) om avlsverdivurdering av norske Holstein- og Jerseydyr, og derfor vil VikMate kunne trekke data direkte via TINE og NAV og underbygge den nye tjenesten og avlsrådgivningen.

-Det er mange spennende perspektiver i dette samarbeidet, og vi gleder oss til å gi enda mer verdi til de norske Holstein- og Jerseybesetningene sammen med TINE og Geno, uttaler Lars Nielsen, avlssjef i VikingGenetics.

VikingGenetics er blant verdens største og ledende bondeeide storfeavlsforeninger. De har et effektivt avlsprogram innen rasene Holstein, Jersey og VikingRed. VikingGenetics eies av VikingDanmark (50%), FABA i Finland (25%) og Växa i Sverige (25%), som til sammen har ca. 20,000 storfeprodusenter som medlemmer.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås