Meny

TINE tester kryptoteknologi til deling av data

I et pilotprosjekt om nye markedsplasser for data, basert på kryptoteknologi, skal TINE samarbeide med globale markedsledere.

-TINE ønsker å bidra til å forenkle bondens hverdag ved bruk av nye digitale verktøy. Vi arbeider derfor med flere konsepter innen IoT (Internet of things) og digitalisering av fjøset, sier Harald Volden, Fag- og systemsjef i TINE Rådgivning. -Vi behandler store datamengder, og det blir dermed naturlig å utforske hvordan man på en enkel og sikker måte kan dele data med utvalgte parter. Via dette IOTA Tangle-prosjektet kan det bli mulig for oss å forenkle samarbeidet med små bedrifter og utløse entreprenørskap.

IOTA Tangle er en kryptoteknologi som gjør det mulig å kommunisere sikkert innen tingenes internett, og utføre betaling direkte mellom maskiner. Skalerbarhet og muligheten for tilnærmet kostnadsfrie mikrotransaksjoner, gjør IOTA unikt, sammenlignet med mer tradisjonell teknologi (som for eksempel blokkjede-teknologi).

Sammen med det norske konsulentselskapet InFuture og aktører som Microsoft, Volkswagen og Bosch, vil TINE Rådgiving være pilot for en åpen markedsplass for data, der datastrømmen fra sensorer kan selges direkte til tredjeparter via smarte kontrakter.I dette vil TINE være opptatt av å sikre bondens eierskap til egne rådata. 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mai

Kr 5,07

Snitt fettprosent kumelk mai

4,39%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås