Meny

Merketenger og nåler

Fra tid til annen kommer det en del spørsmål rundt merketenger, og tilhørende nålet. OS ID har derfor kommet med en presisering, for å ta bort en del spørsmål rundt dette.

Det er to typer tenger som begge passer til alle Combi-merkene, både elektroniske og visuelle. Combi Senior er laget i plast og åpner automatisk etter at merket er satt i lås. Combi Junior er laget i aluminium og åpnes ikke automatisk; den må slippes opp for å frigjøre merket etter at merket er satt i lås.

Combi Junior sendes ut med de nye øremerkene

Ved første gangs levering av de nye elektroniske øremerkene, leverer OS ID en gratis Junior-tang. Hovedårsakene til at Junior ble valgt, er at den er en nyere og mer robust modell, med et mindre grep enn Senior-tanga. Men foretrekker man Senior-tang, er det absolutt ingen ting i veien for å bruke den.

Senior-tenger som ikke lenger kan brukes

1. februar lanserte OS ID en forbedret variant av alle Combi 2000-tappdeler. De nye tappdelene kan IKKE kombineres med gamle oransje, røde og grønne Combi Senior-tenger. Disse tengene kan derfor ikke brukes sammen med øremerker levert etter 1/2-17.

Ny Senior-nål

Samtidig er det utviklet ny nål til Senior-tanga. Disse nålene er spesielt tilpasset de nye øremerkene. Dersom du har ei relativt ny (levert fra 2012), svart Senior-tang, men synes at du strever med å få satt inn de nye øremerkene, vil denne nåla gjøre dette lettere. Alle Senior-tenger som sendes ut fra og med nå, leveres med den nye nåla, men merk at den ikke kan brukes sammen med røde, oransje eller grønne Senior-tenger.

Skifte av nål i Junior-tenger kjøpt eller fått før 1. februar 2017

Ny tappdel betyr at produsenten må bruke en annen nål enn før også i Combi Junior påsettingstang. Den nye nåla, som er svart, følger med øremerkene. Det sendes ut et infoskriv om dette sammen med alle merkeserier levert etter 1. februar.

Ikke bytte nål i Junior-tenger levert etter 1. februar 2017

De nye tengene som sendes ut, har ny nål montert ved levering. Produsenter som har fått eller kjøpt Junior-tang etter 1. februar 2017, trenger derfor ikke å skifte nål.

Oversikt over alle modellene

På nettsiden til OS ID (http://www.osid.no/file=3604) ligger en oversikt over alle tang-modellene. Her står det blant annet hvilke merker de forskjellige tengene kan brukes sammen med, hvor gamle de er, og om de er gått ut av produksjon.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås