Meny

Fett framfor volum

Vi kumelkprodusenter har tatt på oss en formidabel oppgave i å øke fettprosenten i melka som et av flere tiltak for å dekke markedet for norsk smør. Jeg mener det er et fornuftig tiltak, fordi vi da får en mindre restandel i form av skummet melk. Kostnadene TINE har på skummetmelk minker dersom vi setter fokus på økt fettandel. Det er en bedre situasjon for melkepris enn kun fokus på volum.

Kort avstand til leiinga

Dei seinare åra er det gjennomført fleire omstillingar i TINE, no sist endring i forretningsorganisasjonen med danning av funksjonsområder.

Jeg er stolt av TINE

Jeg er en av 4590 ansatte, som er så heldig å kunne gå på jobb ved ett av TINE sine produksjonsanlegg hver dag. I året vi har gått inn i har jeg starta på mitt 29. år i meierisamvirket. Jeg er fortsatt like stolt av eierne våre, av organisasjonen, alle ansatte, og av TINE som merkevare, som jeg var da jeg begynte.

Tettere på

I vår var eierkommunikasjon et stadig tilbakevendende tema fra regionmøtenes og årsmøtets talerstol i TINE. Eierne følte seg ikke inkludert i de ulike prosessene som pågikk i TINE, og resultatet var uro i organisasjonen.

Eierstyring

Med debatten foran siste årsmøte i TINE SA friskt i minne, dukker begrepet eierstyring fram. Temaet ble også sentralt i årsmøtet. Plutselig var eierstyring på alles lepper og vi fikk en god debatt, der det ble konkludert med et ønske om bedre eierstyring.

En seier for samarbeidet

Det har vært en bra sommer for fôrdyrking de fleste steder i landet, og vi har hatt en imponerende respons på kvoteøkningene. Slik det ser ut nå, vil vi produserer ca. 50 millioner liter mer melk i år enn i fjor, og vi ligger foran prognosene fra juni.

Forrige side

Neste side

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit mars

Kr 4,96

Snitt fettprosent kumelk mars

4,38%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås