Meny

Stolt over Spesialitet-merket

Helga Thorvik Ulven er både regionstyreleder i Øst og medlem av konsernstyret i TINE SA.
Helga Thorvik Ulven er både regionstyreleder i Øst og medlem av konsernstyret i TINE SA.

Stølsflytting i Valdres er et sikkert tegn på at sommeren er kommet. Fredag 27. juni fikk TINEs Stølsmjølk Spesialitet-merket utdelt av Matmerk. Dette skjedde på Lerhol gard i Valdres samtidig med stølsflytting/buføring 6 km til fots.

Stølsmjølk ble første gang lansert sommeren 2013. Den gang med stort presseoppbud, og gode tilbakemeldinger til TINE for satsingen på et slikt produkt, og for markedsføringen av støling i Valdres.  Valdres er Europas største gjenlevende stølsregion med 300 støler som ligger mellom 800 til 1000 meter over havet. Dette gir unike muligheter for produksjon av melk med spesielle kvaliteter. TINE-mjølk fra støler i Valdres blir lettmjølk med 1,8 prosent fett.

Målet er å gi folk smaken av norsk fjellsommer, sier Frode Fimreite i TINE. Vi har flere produkt med Spesialitets-merket som ostene Snøhetta (TINE Dovre), Balsfjord (TINE Storsteinnes), Lykle  (TINE Ørsta), Chevre-varianter (TINE Haukeli), Ridder (TINE Tresfjord) og Gamalost (TINE Vik). I tillegg har fruktmosen Vår (Sunniva Drikker) Spesialitet-merket. Alle disse er små produkter i volum med mye håndverksarbeid, men likevel en viktig del av merkevaren TINE. De er med på å fortelle historien om hvem og hva TINE er.  Økt interesse for spesialprodukt hos forbruker gjør også at TINE bør være til stede i dette segmentet. TINE er og skal være opptatt av å ivareta lokale tradisjoner og mangfold. Det er viktig at vi som eiere i TINE også støtter opp ved å kjøpe og etterspørre spesialitetene våre.

Spesialitet-merket skal informere forbrukeren om norskprodusert mat og drikke basert på de beste, lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Matmerk eier merkeordningen som skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon. Produktene må oppfylle noen fastsatte krav og blir bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Et av kravene er at produktet skal gi en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkt i samme kategori.

Jeg ønsker alle en fortsatt god sommer med den unike smaken av stølsmjølk og våre andre spesialiteter.

Helga Thorvik Ulven
konsernstyremedlem i TINE SA

 

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 4,95

Snitt fettprosent kumelk januar

4,34%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås