Meny

Om nye restriksjoner, TINE og behovet for å møtes

Av Marit Haugen, styreleder i TINE SA.
Av Marit Haugen, styreleder i TINE SA.

Det skjer mye om dagen. Vi kan glede oss over at forbrukere spiser og drikker mer meieriprodukter. Samtidig ser vi at koronasmitten øker nærmest dag for dag, og med det strengere og strengere restriksjoner.

Etter sommeren og utover høsten øynet vi et håp om å møtes igjen. Vi signaliserte da muligheten for lokale treffpunkt i tråd med nasjonale og lokale smittevernråd. En etterlengtet mulighet til å treffes igjen, i faglige og sosiale samlinger, møter i produsentlaget, planlegging av julemøter og andre aktiviteter som betyr mye for oss bønder - som for så mange andre.

Vi har vært strenge. Nødvendig strenge vil jeg si. Vi som melkeprodusenter skal fylle en samfunnskritisk rolle. Det gjelder også produksjon, logistikk og mange flere i TINE. Det aller viktigste har vært å sikre drift på lastebilene og meieriene våre. Bare slik at vi kan levere melk og produsere meieriprodukter til det norske folk. Samtidig som vi tar vare på hverandre.

En stor gruppe av ansatte har ikke vært fysisk på arbeidsplassen på lenge. Nå skal alle som ikke jobber i produksjon eller transport holde seg hjemme enda lenger. De savner også sitt miljø i likhet med oss. De ønsker også å treffe kolleger og se hverandre i øynene, men slik tar vi vare på hverandre og bidrar til å redusere smittepresset i samfunnet vårt.

Og jeg er nå oppriktig lei meg for at vi igjen må avlyse fysiske møter, samlinger og julebord. Og kanskje spesielt de arrangementene som skulle hedre de som utrettelig har levert sammenhengende elitemelk i 15 og 25 år.
Produsentlagene har lagt opp til lokale arrangement. Nylig har restriksjonene satt kraftige begrensninger for det. Det trist. Men, skal vi stoppe smittespredningen, så må vi alle gjøre vårt bidrag i dugnaden.  

Til tross for alle restriksjoner, så har vi, kjære kollegaer, klart å snu oss rundt og produsere det vi klarer av melk. Årsmøtet ble gjennomført på Teams og vi snakkes ofte sammen i eierorganisasjonen. De ansatte i selskapet vårt har klart å omstille seg på rekordtid og oppnådd en leveringsgrad i dagligvarehandelen på over 98 prosent.

Jeg er så stolt og imponert av det VI i TINE får til. Ansatte, tillitsvalgte og melkeprodusenter. Alle fortjener en klapp på skuldra og vi skal være stolte av det vi får til så langt.

Men enn så lenge må vi stålsette oss, holde ut og gjøre mest mulig av normal drift i ei unormal tid. Jeg håper hver eneste en føler på stoltheten av selskapet vårt, samfunnsoppdraget og hvor viktige vi er for det norske folk.

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2021

Snitt melkepris ku og geit januar

Kr 5,00

Snitt fettprosent kumelk januar

4,43%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås