Meny

Kvoteordningen, overproduksjon og melkebehovet

Jeg er glad i alle debatter som foregår rundt selskapet vårt, yrket vårt og melka vår. Debatt betyr meninger og meninger betyr at vi bryr oss. Det er et godt grunnlag. Derfor er det fint at meningene og innspillene vi har i eierorganisasjonen vår kommer fram i debatten rundt overproduksjonsavgiften de siste dagene. Her er mitt bidrag.

TINE

Gi tilbakemelding på strategi for eierorganisasjonen

Velfungerende produsentlag er selve grunnfjellet i god eierstyring og rollen som interesseorganisasjon for medlemmene i laget. Målet er å utvikle en enda sterkere og mer aktiv eierorganisasjon framover. Nå ønsker vi din tilbakemelding på blant annet styrets størrelse og sammensetning av årsmøtet og produsentlag.

Foreslå ein kandidat til verv i TINE

Har du eit forslag på ein mjølkeprodusent som du trur kan gjera ein god innsats for TINE? Sentral valnemnd ønsker innspel på kandidatar til arbeidsutvalet i produsentlaget, i rådet, i kontrollnemnda, i sentral valnemnd og i konsernstyret. Kandidaten kan du nominere enkelt via lenka under.

TINE

Digitalt møte for økoprodusentene i TINE

Nylig møttes om lag 60 av de 240 økoprodusentene i TINE på Teams. Møtet ble ledet av nestleder i styret, Rolf Øyvind Thune. Tema var muligheter og utfordringer for norsk økomelkproduksjon.

En sommer å være stolt av

Sommeren har vært utfordrende, men også gledelig på mange områder. Vi har hatt en bedret melkeinngang, har vært leveringsdyktige over hele landet og ikke minst hatt et godt salg. Jeg er imponert.

Sommerhilsen fra Marit Haugen

Kjære kollega. Selv om vi sjelden har hatt større behov for å flate ut innveiingskurven og få inn mer sommermelk enn vi har i år (grunnet en svært hyggelig økt etterspørsel etter melka vår!), unner jeg likevel hver eneste en å nyte sommeren. Uansett hvor eller hva det innebærer. Det er veldig fortjent.

Om livet og geitene på Skjelstølen

-Når kan vi reise på stølen? Det er vel midt i mai og våren er et faktum hjemme på gården 730 moh. Men hvorfor i all verden reiser til stølen på denne måten? Det er et sammensatt svar som sikkert er litt ulikt fra stølsbruker til stølsbruker.

Tåkelegging fra professorer betalt av Q-Meieriene

Når det er mange millioner kroner på spill, setter det flere ting i bevegelse. Det er tydelig - og det ser vi på de siste dagers utspill fra tre professorer ved NHH som er betalt av Q-Meieriene og innlegget fra økonomene til Oslo Economics som er betalt av Tine.

Tanker etter jordbruksoppgjøret

Forrige uke konkluderte partene i årets litt annerledes jordbruksforhandlinger. Resultatet, kort fortalt: Ingen økning i målpris, ingen bevegelse i avviklingen av de konkurransepolitiske virkemidlene i prisutjevningsordningen. 5000 -6000 kroner i økt driftstillegg, 280 kroner per ku i økt husdyrtillegg og 25 kroner i økt tilskudd til dyr på utmarksbeite.

Forrige side

  • 1
  • 2

Neste side

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås