Meny

Justeringer i prisutjevningen for melk

Landbruks- og matdepartementet har fastsatt ny forskrift om prisutjevningsordningen for melk. Blant endringen er at satsen for distribusjonstilskuddet til Q-meieriene redusert med 10 øre til 50 øre pr liter, mens volumgrensen øker med 20 millioner liter til 100 millioner liter.

TINE

Hvor mye melkekvote har du kjøpt?

Som melkeprodusent har du nå mulighet for å nedskrive verdien på kjøpt melkekvote. Opplysninger om alle kjøp (fra staten, privat og økologisk) fra 1997 og frem til i dag er tilgjengelig på nettsidene til Statens landbruksforvaltning (SLF), i fagsystemet for kvoteordningen.

Flere detaljer om jordbruksoppgjøret

Som tidligere meldt ble Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag onsdag 15. mai enige med staten om ny jordbruksavtale for 2013-2014. Her er en kort oppsummering av resultatet.

Enighet i jordbruksoppgjøret

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag er enige med staten om ny jordbruksavtale for 2013-2014. Avtalen innebærer en inntektsøkning på gjennomsnittlig 31 000 kroner pr årsverk. Målprisen på melk settes opp med 23 øre pr.liter.

Staten tilbyr 25.000 kroner

I tilbudet som Staten i dag har lagt fram blir bøndene tilbudt kr 25.000 pr årsverk. Dette gir i sum en inntektsramme på 1.02 millioner kroner. Kravet fra bondeorganisasjonene var på nesten 47.000 pr årsverk.

April, en god melkemåned

Leveransene av kumelk i april var totalt på 137,5 millioner liter, en økning på 5,1 prosent i forhold til samme måned i fjor. Ellers viser foreløpige tall for fettprosenten i melk levert til TINE, at den fortsatt øker og var i gjennomsnitt på 4,24 prosent i april. Årsaken er trolig lengre innefôringsperiode med stabil fôring.

Terningkast 6 til Norvegia

Klikk.no har utført en test av flere guloster der Norvegia Ekstra Vellagret får terningkast 6. «Her stemmer det meste. Smak og lukt er rund, behagelig og god. Osten har en fast og god konsistens. Testens klart beste», er dommen.

Kongens kyr slippes ut på beite

Kongsgården er en økologisk melkegård som leverer melk til TINE. Her arrangeres det «kuslipp» 5. mai. I fjor var det ca 2500 besøkende på arrangementet.

Melkebønder kan spare tusenlapper

Staten kuttet prisen på melkekvoter. Avskriving av kvoten kan gi hver bonde 17.000 kroner i spart skatt, i følge eksperter. Dette skriver Nationen i dagens utgave.

Vårens produktnyheter

Iskaffe og iste uten tilsatt sukker, naturell barneyoghurt, flere smådrikker - blant annet limonade, spennende salatost og ny cottage cheese med smak, er noe av det TINE kan friste med denne våren. I tillegg kan vi glede oss til relanseringen av TINE Milkshake. Denne vil nok bli lagt godt merke til, med blant annet egen campingvogn på turné!

TINE RÅVARES

Nøkkeltall 2020

Snitt melkepris ku og geit juli

Kr 5,33

Snitt fettprosent kumelk juli

4,32%

Våre data i Kukontrollen

Velkommen til verden!

Antall ikke tilgjengelig akkurat nå

kalver

født hittil i denne måneden

Hjelp til våre produsenter

Ring TINE Medlemssenter


51 37 15 00

Våre åpningstider er 08:00 - 15:30

medlem@tine.no

Mer om TINE Medlemssenter

Vil du ha tak i oss?

Vår kontaktinformasjon

TINE Rådgiving og Medlem

E-post: medlem@tine.no
Telefon: 03080 Sentralbord TINE SA

Adresse: Langbakken 20,
1434 Ås Se kart og veibeskrivelse

Post: Postboks 58, 1431 Ås