Hopp til innholdet

TINE opprettholder terminalene i Bodø og Tromsø

Publisert:

TINE har nylig vedtatt å opprettholde meieriene i Alta og Tana. Vi har også sett på ulike alternativer for å forsyne kundene våre i Bodø og Tromsø, og konkludert med å opprettholde terminalene i de to byene.

TINE har sentrallager for Nord-Norge i tilknytning til meieriet i Harstad og herfra forsynes kundene i Tromsø og Bodø, via terminalene. Terminalene har til sammen ni årsverk og håndterer 18 millioner liter/kg meieriprodukter i året.

Utfordrende logistikk i Nord-Norge
TINE forsyner butikker, barnehager, skoler og andre kunder med ferske meieriprodukter hver dag i hele Norge. Vi tror dette er den beste løsningen for å sikre ferskest mulig produkter til forbrukerne. I tillegg tror vi at lokalprodusert og kortreist mat er best for miljøet.
I Nord-Norge er logistikken likevel utfordrende med de lange avstandene. TINE har seks meierier i landsdelen: Sømna, Sandnessjøen, Harstad, Storsteinnes, Alta og Tana. I tillegg har vi terminaler i Bodø og Tromsø.

Ikke bare meieriprodukter
De siste årene har TINE jobbet aktivt med å tilby distribusjon av andre varer enn våre egne. Eksempler på dette er fisk og sjømat, frukt og grønnsaker, drikkevarer og gårdsost og andre produkter som er produsert lokalt. Vi kjører i dag varer for ca. 130 andre produsenter, men vi er åpne for mer. Vi har en velfungerende nasjonal distribusjon, og det gir en stor mulighet for andre produsenter til å få distribuert sine varer både lokalt og nasjonalt. Dette er også med på å opprettholde «melkerutene» og sikre en miljøvennlig transport.

Nye leieavtaler
TINE har ikke egne lokaler verken i Bodø eller Tromsø. Leieavtalene utløper om ikke så lenge. I Tromsø utløper avtalen allerede i 2022 og her er vi allerede nå på jakt etter ny lokalitet.