Hopp til innholdet

Solomon fra Eritrea kjører den største melkebilen

Publisert:

Allerede mens Solomon Gebreyesus Abraham (33) gikk på videregående for to-tre år siden hadde han praksis på TINE Meieriet Kristiansand. Den initiativrike og blide mannen fikk etter hvert jobb som lærling og tok førerkort klasse C. Nå er han fast ansatt og kjører vogntog på 50 tonn mellom Kristiansand og Lyngdal.

Solomon kom fra Eritrea til Norge som ung voksen. Etter videregående skole i Mandal gikk han på Transport/Logistikk-linja på Vennesla Videregående Skole i 2018-19.

- Han begynte først i arbeidspraksis flere perioder hos oss gjennom Vennesla vgs. Disse periodene var han med som hjelpesmann på bil. Vi prioriterte sjåfører som var delvis sykemeldt, slik at han skulle lette arbeidsdagen deres. Dette ble veldig populært blant sjåførene. En samlet sjåførgruppe ønsket at vi tok Solomon inn som lærling, sier transportleder Frank Skoland.

Solomon kjører den største doningen

Solomon hadde allerede tatt førerkort klasse C da han startet som lærling og i løpet av lærlingetida tok han førerkort klasse CE (vogntog). Siden i sommer har han kjørt vogntog på 50 tonn mellom Kristiansand og Lyngdal.

- Solomon er initiativrik, flink, lærer fort, er blid og trivelig. Han starter hver dag klokka 05.00. Til og med da smiler Solomon! Det kan kanskje virke som galskap å sette den minst erfarne sjåføren på den største doningen. Jeg har sittet på med Solomon flere ganger, så jeg vet at han håndterer det helt fint. Jeg sover godt om natta, sier Skoland.

Fast ansatt

- Det er ansettelsesstopp i TINE og dermed ikke ofte vi får ansette noen nye. Gjennomsnittsalderen i distribusjon her i Kristiansand er høy og derfor var det en stor glede å gi Solomon fast jobb og dermed få litt unge, friske ben. Solomon er også viktig for arbeidsmiljøet her, sier distribusjonssjef Ellisiv Isefjær.

Takknemlig!

- Det er trivelig å jobbe i TINE og TINE Kristiansand har et sunt arbeidsmiljø med snille, hjelpsomme og flinke kolleger. Jeg fikk god oppfølging i læretiden og har nå fått erfaring med å jobbe selvstendig. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk jobb i TINE, sier en blid og fornøyd Solomon.