Hopp til innholdet

Østavind, den smaksrike hverdagsosten! 🧀

Publisert:

Siden lanseringen i 2017, har Østavind® oppnådd en volumvekst på over 90 (!) prosent i butikk, blitt tildelt Spesialmerket for unik smak og kvalitet og vunnet sølv i årets oste-VM. Men for mange er Østavind fremdeles ukjent. Det skal vi nå gjøre noe med!

Mange har sikkert fått med seg den helt ny mediekampanje for Østavind®. Målet er å øke kjennskapen til osten ved å ta eierskap til den situasjonen hvor vekstpotensialet er størst; nemlig hverdagen. 

En ost i vekst

– Vi ser tydelig at de som først oppdager Østavind, elsker den! Så folk må få øynene opp for osten, og spesielt til hverdags som pålegg på skiva. Nå er det jo også bevist at vi i Norge har blant verdens beste oster – som forbrukeren i tillegg viser seg villig til å betale ekstra for. Da må Østavind være et naturlig valg til hverdags, sier merkevaresjef for ost, Anette Bjerke Kolderup.

Østavind er en smaksrik og allsidig hverdagsost som kan minne om både parmesan og manchego. Osten er et resultat av to år med produktutvikling, og ble utviklet for å svare på et konkret forbrukerønske om mer smak i hverdagen – sterkt preget av internasjonale preferanser forbrukerne stadig kopierer.

– Østavind produseres her på Sømna ved Helgelandskysten. Siden starten i 2017 har vi opplevd en gradvis oppgang i etterspørselen. Lagringstiden for osten er over 5 måneder, og her er vi nøye med temperatur, lagringstider og alle stegene i produksjonen for å få den karakteristiske Østavind-smaken og teksturen, forteller produksjonsleder ved TINE Meieriet Sømna, Peder Richard Henrichsen.

Satser stort på Østavind

På sikt er målet at Østavind skal kunne bli en av våre tre store oster, i godt selskap med Norvegia og Jarlsberg, forteller Kolderup.

– Første steg er å etablere Østavind som pålegg, men fra nyåret skal vi også gi folk enda flere grunner til å kjøpe osten. Vi har allerede produsert flere filmer som en del av samme serie, der vi for eksempel viser at Østavind er et godt alternativ til parmesan. En anvendelig hverdagsost, med andre ord, avslutter Kolderup.