Hopp til innholdet

Nå styrkes sikkerheten på sidene våre

Publisert:

I tillegg får du nå muligheten til å selv gi tilgang til avløsere, regnskapsførere, eller hvem enn du ønsker å gi tilgang.

Medlemssidene oppgraderes med ny og forbedret sikkerhetsløsninger. I praksis betyr dette at selve påloggingsfunksjonen blir ny. Dette handler primært om at TINE nå følger etter stort sett resten av verden, og at det innføres tofaktorautentisering, altså engangspassord på SMS, som et ekstra tiltak når man skal logge inn. I tillegg åpnes det for personlige brukere som ikke er en produsent. 

Du styrer selv tilgangene 

For deg som produsent betyr det at du framover selv vil kunne gi tilgang til Ku- eller Geitekontrollen til hvem enn du ønsker. Det eneste kravet er at man har en aktiv e-postadresse og et telefonnummer, og dermed kan også regnskapsføreren gis tilgang, selv om h*n ikke selv er registrert i Produsentregisteret. 

Tilgang til avregning og faktura 

Tilgangen du gir vil gjelde for hele siden din, med unntak av avregning og faktura. Tilgang til det vil styres strengere. Dette er jo de dokumentene en regnskapsfører typisk vil ønske å få tak i. Det vil være mulig, men da må samtykke til det gis til TINE Medlemssenter. Årsaken til dette er at dersom tilgang til avregning og faktura gis hos en produsent, så vil denne tilgangen gjelde hos alle. Derfor vil dette styres strengere, der du som produsent vil bli varslet dersom ønsket om tilgang kommer fra andre, og der det også vil være tydelig merket på siden din hvilke brukere det er som har slik tilgang, og ikke. 

I praksis vil dette altså bety at avløsere, regnskapsførere, familiemedlemmer og andre kan få personlige brukere med tilgang til siden, og du styrer denne tilgangen selv. 

Siden det også blir personlige brukere for alle, vil loggingen samtidig styrkes. Det betyr at det blir bedre sporbart hvem det er som har gjort hva. En annen nyhet er også at man av sikkerhetsmessige årsaker automatisk vil logges av etter 1 times inaktivitet. Tidligere ble man aldri logget av. 

Nedetid på medlem.tine.no og Eana 17. november 

Ny påloggingsløsning kommer onsdag 17. november, så fremt ikke større og uforutsette utfordringer dukker opp. Denne dagen vil det derfor ikke være mulig å logge seg på før arbeidet er sluttført. Dette berører også Eana Ku-appen.

Video som viser fremgangsmåten 

Det lages instruksjonsvideoer på hvordan dette vil fungere både for deg som produsent, og for de du eventuelt velger å gi tilgang til. Dette vil være måten du oppretter og fjerner tilganger til dine valgfrie brukere på, men merk at e-postadressen du inviterer ikke kan være knyttet opp mot en eksisterende produsent. 

MERK: Medlemssiden vil være utilgjengelig når løsningen publiseres. Dette er et arbeid som vil ta opp mot en hel dag. Det vil derfor være lurt å planlegge arbeid som ikke krever tilgang til medlemssiden denne dagen. Dato er altså 17. november. Vi vil informere umiddelbart dersom vi ser dato allikevel ikke blir denne dagen. 

 
Kort oppsummert:

- Ny påloggingsløsning lanseres 17. november
- Mulighet for å selv opprette nye brukere
- Innføres engangspassord på SMS
- Personlige brukere til alle tilknyttet drifta

Spørsmål kan rettes TINE Medlemssenter: 51371500 (tast 1) eller medlem@tine.no.