Hopp til innholdet

I full gang på Dovre

Publisert:

I første uka i mai var de i gang med produksjonen i det nye ysteriet på Dovre. Alt har gått etter planen. – Den nye osten blir veldig fin, sier meierisjef Sigrid Svanborg.

14. mai gikk det første lasset med 7200 nye oster fra Dovre. 6.mai var første dagen med melk i anlegget. Det tok ikke lang tid før de var i ordinær produksjon.

- Vi hadde ikke mer enn to dager til å leke oss. Ifølge den tyske leverandøren ALPMA skal det være slik. Jeg var litt skeptisk, men leverandøren jobber på denne måten, sier meierisjef Sigrid Svanborg.

Alle har levert til planlagt tid 
Prosjektleder Erik Isum kan bekrefte det meierisjefen forteller.
- Ja, det var en del av kontrakten med ALPMA. De måtte levere på tid og dette gikk detaljert på dagnivå. I forkant av installasjonen renoverte vi lokaler, installerte og kjørte i gang vaskestasjonen, bygde opp infrastruktur slik som vann, luft og damp med mer, og vi hadde inne mange ulike firmaer. Vi har hatt tett oppfølging både i forkant og underveis, og alle har levert til planlagt tid. Det har vært gjort veldig godt arbeid, både av interne og eksterne, sier Erik Isum.

Meierisjefen har tro på vekst
Nå produserer meieriet 5-6 tonn i uka.
- Etter at ostene ble omprofilert til «Dovre Ysteri» har vi hatt en vekst i dagligvare på 30 prosent. Det går noe tregt i Partner, men det tror vi vil bedre seg når korona-pandemien gir seg. Over 90 % av hvitmuggost i dagligvaremarkedet blir importert. Jeg er overbevist om at norske forbrukere vil sette pris på norskprodusert hvitmuggost basert på norsk melk og produsert her på Dovre, sier Sigrid Svanborg. 
 

Ny meierisjef Dovre

Meierisjefen skryter av sine medarbeidere.
- Medarbeiderne her viser en fantastisk interesse. De er frampå for å lære, de tar virkelig ansvar med opplæringa.

Hva er du mest fornøyd med?
- At osten blir så fin. Det er jeg mest fornøyd med. Så liker jeg spesielt godt den nye pepper-dosereren. Nå blir pepperen mye jevnere fordelt enn før, sier Sigrid Svanborg.