Hopp til innholdet

Gjør som 1000 andre, kom i gang med Eana 360

Publisert:

I september 2023 åpnet Eana 360 dørene for alle medlemmer av Kukontrollen. Responsen har vært overveldende, og nye brukere kommer til hver eneste dag.

Hovedfokuset i Eana 360 er: 

  • Melkeproduksjon og leveranser: Hvordan ligger du an i forhold til kvota og hvordan planlegge produksjonen fremover? 

  • Beiteregistrering: Sikre deg bærekraftstillegget fra TINE, og ha full kontroll over dyrene dine. 

  • Fôrplanlegging: Fôrmidler, fôrplaner og nøkkeltall knyttet til fôrstatus. 

Du kan lese mer og se video av løsningen på Eana sine hjemmesider. 

Ny produksjonsplanlegger for utrangering og kvotefylling 

Du finner en ny produksjonsplanlegger for utrangering og kvotefylling. Når bør dyrene sendes til slakt, og hvordan påvirker det produksjonen? Her kan du se en video om produksjonsplanleggeren. Ved å foreslå utrangering basert på dyrenes egenskaper som jurhelse, reproduksjon og ytelse, er målet er å hjelpe deg å treffe kvota så godt som mulig. Du kan selv endre utrangeringsdato og se hvordan det påvirker forventet kvotefylling. 

Beiteregistrering for bærekraftstillegg 

I Eana kan du enkelt registrere når og hvor du har dyra på beite. Rapporteringen til TINE tar vi oss av, slik at du sikrer deg bærekraftstillegget på 2 øre. I samme løsning kan du også flytte dyra mellom fjøs eller binger, og bruker du Eana Skifte, så henter vi beitene dine direkte derfra. Vi kommer til å utvide beiteløsnigen frem mot sesongen, slik at du får enklere oversikt og tilgang til rapportene du trenger. Les mer eller se video om beite og binger her

Fôrplanlegging og kobling mellom skifte og besetning 

En unik funksjon i Eana 360 er sammenhengen mellom skiftene, fôrmidlene og besetningen din. Det gir deg, og rådgiveren din, muligheten til å inkludere produserte fôrmidler og tilhørende fôrkvalitet fra Eana Skifte i fôrplanleggingen. Les mer og se video av løsningen. Produksjon av grovfôr står for ca. halvparten av de variable kostnadene ved et melkebruk, og målet er å hjelpe deg å produsere rett mengde grovfôr med fordøyeligheten som passer din besetning og dine produksjonsmål. Vi samarbeider også tett med TINE og Felleskjøpet for å sikre en enkel tilgjengelighet av fôrplaner i Eana 360. 

Husk at Eana 360 er en inkludert i ditt Kukontrollen-medlemskap. Kom i gang ved å opprette en bruker og koble deg til din produksjon. 

Les mer og start reisen med Eana 360.