Hopp til innholdet

Fortsatt god fart i melkeproduksjonen

Publisert:

Det ble levert 136 millioner liter kumjølk i april 2021. Dette er 4,6 prosent mer enn i 2020. Også innholdet av fett og protein er betydelig høyere enn i fjor.

Så langt i år er det produsert 538 millioner liter kumjølk, 20 millioner liter mer enn samme periode i fjor.

Trenger fortsatt sommermjølk
Mjølkeproduksjonen så langt i år er tilfredsstillende. Vi klarer å bygge lager og har høy leveringsgrad. Det er positivt at produksjonen balanserer med behovene i markedet. Det ser ut til at forholdstallet er på et fornuftig nivå. Så er vi naturligvis spent hvordan sommerdumpa blir i år. I fjor opplevde vi en positiv utvikling i 3. kvartal. Budskapet fra TINE i år er at vi fortsatt trenger all den sommermjølka vi kan få, poengterer Johnny Ødegård, direktør i TINE Rådgiving og Medlemsservice.

Mindre geitemelk, men høyere tørrstoff
Fettinnholdet i kumjølk var i april 4,46 prosent, som er 1,6 prosent høyere enn i 2020 og over prognosen. Innholdet av protein lå på 3,52 prosent, også det over både prognosen og fjorårets nivå.
Leveransen av geitemjølk i april var 2,3 millioner liter med et tørrstoff på 12,58 prosent. Dette er en reduksjon i volum på 4,5 prosent, men en økning i tørrstoff på 1,9 prosent.

Les hele statistikken fra TINE Råvare