Hopp til innholdet

Foreslå kandidater til TINEs dyrevelferdspris 2022

Publisert:

Nå inviteres du som melkeprodusent til å nominere kandidater til TINEs dyrevelferdspris.

Dyrevelferdsprisen tildeles en produsent eller en driftsenhet som utmerker seg med særlig god dyrevelferd, og som gjennom drifta på gården og holdninger og atferd bidrar til å styrke tilliten til TINE og norsk melk. 
 
Prisen er ikke et «Norgesmesterskap i dyrevelferd» men en anerkjennelse til en produsent som en god representant for TINEs mange dyktige eiere. 

Hvorfor en dyrevelferdspris? 

Først og fremst er god dyrevelferd viktig for dyra, for deres ve og vel. God dyrevelferd er også en viktig del av TINEs strategi. Prisen skal bidra til at dyrevelferd får positiv oppmerksomhet både internt og eksternt. Og ikke minst styrke TINEs omdømme og konkurransekraften til norsk melk. 

Nominasjoner mottas ut mars måned 

Dyrevelferdsprisen deles ut årlig og nominasjoner kan være fra både ku- og geitebesetninger. Kandidater som ble foreslått i fjor gjerne kan nomineres om igjen:)

Alle kan nominere kandidater ved å fylle ut nominasjonsskjema her.

Tid for nominasjon til dyrevelferdsprisen for 2022 er 1. - 31. mars. 

Alle innkomne forslag vurderes av en jury som består av tre personer fra TINE med Stine Grønmo Kischel som leder. Hun leder TINEs arbeid med dyrevelferd. 

Prisutdeling høsten 2022 

Vinner av TINEs dyrevelferdspris 2022 offentliggjøres og deles ut til høsten. 

Bli kjent med fjorårets vinnere

I 2021 var det geiteprodusentene Marianne Rønning og Vidar Nybu på Kvikne i Tynset kommune mottok prisen. De driver et geitebruk med 150 melkegeiter, kje og bukker. Du kan lese mer om dem her.