Hopp til innholdet

Foreslå kandidater til ny dyrevelferdspris

Publisert:

TINE har innstiftet en ny dyrevelferdspris felles for ku og geit. Nå inviteres du som melkeprodusent til å nominere kandidater til prisen.

Dyrevelferdsprisen tildeles en produsent eller en driftsenhet som utmerker seg med særlig god dyrevelferd, og som gjennom drifta på gården og holdninger og atferd bidrar til å styrke tilliten til TINE og norsk melk.
Prisen er ikke et «Norgesmesterskap i dyrevelferd» men en anerkjennelse til en produsent som en god representant for TINEs mange dyktige eiere.


Hvorfor en dyrevelferdspris?
Først og fremst er god dyrevelferd viktig for dyra, for deres ve og vel. God dyrevelferd er også en viktig del av TINEs strategi. Prisen skal bidra til at dyrevelferd får positiv oppmerksomhet både internt og eksternt. Og ikke minst styrke TINEs omdømme og konkurransekraften til norsk melk.(Saken fortsetter etter videoen)

Nominasjon i mars måned
Dyrevelferdsprisen er en videreføring av den tidligere prisen «Sølvkalven» med noen endringer. Nå omfatter prisen både geit og ku, og det legges opp til årlig utdeling.
Alle kan nominere kandidater ved å bruke denne lenka: Nominer din kandidat.

Tid for nominasjon er 1. mars - 31. mars 2021.

Alle innkomne forslag vurderes av en jury som består av 3 personer fra TINE med Stine Grønmo Kischel som leder. Hun leder TINEs arbeid med dyrevelferd.
Prisen deles ut høsten 2021, forhåpentlig vis på et landsdekkende arrangement hvis koronasituasjonen tillater det.