Hopp til innholdet

Digitalt fagmøte om grovfôrproduksjon og fôring

Publisert:

Vi starter fagmøteåret 2022 med et spesielt viktig tema: Helhetlig fokus på grovfôrproduksjon og fôring. Innleder er styreleder Marit Haugen og foredragsholder er Harald Volden.

Bli med på gratis digitalt fagmøte hvor vi skal snakke om hvorfor det er viktig med en helhetlig løsning for fôrproduksjon og fôring for å nå målene om lavere klima- og miljøbelastning, høyere andel norskprodusert fôr i melkeproduksjonen og lavere fôrkostnad.

TINE Rådgiving sin tilnærming til et mer helhetlig fôringskonsept er å integrere hele produksjonskjeden av fôr; hvor «fjøset» bestiller mengde og kvalitet av ulike fôrtyper og hvor hele produksjonskjeden optimaliseres bakover til jordet for å produsere de riktige grovfôrkvalitetene til ulike dyregruppenes behov, og en optimal sammensetting av fôrrasjonen med hensyn til grovfôr og kraftfôr. 

Et konsept hvor fjøset «bestiller» riktig kvalitet og mengde på grovfôret vil bidra til TINEs mål om høyere norskandel i fôrrasjonen til mjølkekua og en lavere klimabelastning. Samtidig vil en helhetlig rådgiving bidra til å styrke mjølkeprodusentens økonomi. Da er det viktig å kunne optimalisere hele produksjonskjeden fra fjøset til enga for å unngå suboptimale løsninger.   

 Møtet fokuserer på følgende temaer: 

  • Hvordan sette riktig verdi på grovfôret 

  • Betydningen av grovfôrkvalitet på grovfôropptak 

  • Hvordan optimalisere antall slåtter og høstetidspunkt sett i lys av ønsket avling og kvalitet  

  • Hvordan øke avling og kvalitet – bruker vi hele verktøykassa? 

  • Optimal og dynamisk gjødsling med fokus på husdyrgjødslas verdi 

  • Tidligere førsteslått – flere slåtter – økonomisk interessant? 

  • Hvordan bruke værdata for valg av høstetidspunkt 

  • Hvordan kan digitale løsninger hjelpe oss å optimalisere grovfôrproduksjonen 

Møtet avholdes på teams og gjennomføres to ganger. Du melder deg på det tidspunktet som passer best for deg.

  • 11.januar klokken 11.00-12.00 eller

  • 13.januar klokken 09.00-10.00

Meld deg på her

 

Vel møtt!