Hopp til innholdet

Dette er vinterens TINE-nyheter

Publisert:

I løpet av februar og mars kommer en helt ny norskprodusert salatost, ferske tilskudd i suksess-serien YT, IsKaffe med ny smak, Biola med fiber og vitamin C – og mange flere nyheter.

En av nyhetene mange har ventet på, er den nye Gudbrandsdalsosten fra meieriet på TINE Lom & Skjåk. TINE lanserer nå Gudbrandsdalsost Anno 1863 – en hyllest til brunostarven. Den er tilsatt ekstra fløte og «kokt på gamlemåten», i tradisjonsrike gryter.

Salatost med geitemelk

Dette lanseringvinduet kommer vi også med en norsk, ternet salatost i krydderolje, laget med 25% geitemelk. TINE Salatost med urter og hvitløk, og TINE Salatost med fennikel og chili er et perfekt og helnorsk alternativ med mild og god smak som passer svært godt til salat, tapas, i pai eller andre varme retter. Krydderoljen kan brukes som dressing i salaten.

Stor proteintrend

Proteinrike produkter er i vinden som aldri før. Nå utvider YT sortimentet ytterligere med nye varianter, deriblant YT Proteinyoghurt med bestselgende smaker som Bringebær og Naturell. I tillegg til at favoritten YT Proteinshake Vanilje endelig er tilbake, lanseres også YT Cottage Cheese Vanilje – et perfekt proteinrikt mellommåltid i beger, for den aktive på farta.

– Flere og flere får øynene opp for proteinprodukter, og vi er stolte over at mange aktive og treningsglade folk velger YT. For å møte etterspørselen lanserer vi nå fire nye produkter som vi har tro på vil falle i smak, sier merkevaresjef for YT, Anniken Volckmar. 

Også på yoghurt-fronten ser man at høyt proteininnhold blir verdsatt.

– Vi opplever en økt interesse innen for eksempel yoghurt Gresk Type. Den har en fyldigere konsistens og er rik på proteiner, og nå utvider vi med en ny variant: TINE Gresk Type Mango & Pasjonsfrukt. I tillegg kommer TINE Yoghurt på kartong med smak av morell. Dette passer godt både til frokost og mellommåltid, sier merkevaresjef Jens Korgerud, og legger til:

– TINE Junior lanserer også en ny og spennende delserie uten tilsatt sukker, som den eneste på det norske markedet, og kommer med smakene Eple og Vanilje og Tropisk. Serien har et naturlig innhold av sukker, og er selvfølgelig også uten tilsatt kunstig søtning, som all barneyoghurt.

IsKaffe med ekstra koffein

Nå kommer også TINE Iskaffe Dobbel Latte med koffein tilsvarende en trippel espresso. Den er uten kunstig søtning og inneholder mindre sukker enn mange andre varianter i markedet, og kommer også i 1-literskartong.

Smaksatt melk blir stadig mer populært, derfor kommer nå også bestselgeren TINE Lettmelk med smak av sjokolade både på 1,75 liters storformat og i en praktisk «på-farta»-kartong. Denne er usøtet, som betyr at den verken inneholder kunstig søtning eller tilsatt sukker.

Plantebasert norsk havre og Biola med fiber og vitamin C

GRYR lanserer et plantebasert og godt mellommåltid i praktisk «på farta»-format, nemlig GRYR havregrøt med jordbær. Grøten er laget av norsk havre, og er en kilde til fiber.

I tillegg kommer Biola med en ny serie som har enda flere fordeler for fordøyelse og immunforsvar. I tillegg til nøye utvalgte melkesyrebakterier og vitamin D, inneholder nye Biola fiber og vitamin C.

– Undersøkelser viser at kostfiberinntaket i befolkningen er noe lavere enn anbefalt. Til tross for dette, oppgir mange at fiber er blant de viktigste næringsstoffene som de ønsker å sikre gjennom kosten. Grovt brød, grønnsaker, frukt og bær er gode kilder til fiber, og her kan Biola med Fiber og Vitamin C være et godt tillegg, sier senior merkevaresjef for Biola, Lise Ulleberg.  

Biola-serien kommer i yoghurtdrikk med smakene Rødbete/Eple/Lime og Sitron/Ingefær på kartong. I tillegg til firepakninger yoghurt med smakene Blåbær/Acai og Mango/Gurkemeie. Alle produktene i serien er laktose- og glutenfrie.

Grillnyheter og smaken av vår

TINE lanserer også TINE Grill & Stek, som er laget av 75 prosent Jarlsberg. Et godt vegetaralternativ som passer godt sammen med salat, i wrap eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

I tillegg lanserer vi et smakfullt TINE Kryddersmør, perfekt til kjøtt, fisk eller grillmat.

Av sesongvarianter trekker Korgerud også fram årets TINE Yoghurt Sesong Vår/Sommer som kommer i 8-pakning med nye spennende smaker: Sitron og Lime, Jordbær og Vanilje, Kokos og Morell.

Sunniva Presset Eple & Bringebær er tilbake, med sin forfriskende smak av epler fra Sydtyrol og norske bringebær fra Sogn. I tillegg lanseres også Sunniva Original Frokostjuice med en smakfull blanding av eple, appelsin og gulrot.

Jarlsberg Lettost med 16 prosent fett kommer i et større format med sine 700 gram – hverdagsosten har mindre fett uten at det går på bekostning av smaken.