Hopp til innholdet

Årets produsentlag 2023 - nominer ditt lag

Publisert:

Bli med på å kåre årets produsentlag i TINE. Er du med i et produsentlag som utmerker seg med god aktivitet? Da ønsker vi din nominasjon til årets produsentlag i TINE.

Hvert år løfter TINE fram produsentlag som utmerker seg med god aktivitet og møtepunkt for sine medlemmer.  

Hvorfor hedre produsentlag? 

Produsentlagene er grunnfjellet i eierorganisasjonen og avgjørende for et velfungerende eierdemokrati.  

– Det er viktig at vi har en eierorganisasjon som bidrar aktivt til å øke kunnskap, diskutere dilemmaer og utviklingen av selskapet vårt med alle eierne. Da er vi helt avhengig av produsentlag som legger til rette for aktivitet og diskusjon. Det ønsker vi å belønne med prisen årets produsentlag, sier Marit Haugen, styreleder i TINE.  

Det er totalt 160 produsentlag i TINE. Ifølge vedtektene skal alle lag ha minst ei årssamling og et medlemsmøte i året, men mange lag har et høyt aktivitetsnivå gjennom hele året.  

–Både faglige og sosiale aktiviteter i produsentlaget er et viktig lim i TINEs eierorganisasjon og vi ser at tilhørighet og fellesskap er viktig for et levende produsentmiljø. Produsentlagene har en unik mulighet til å legge rette for at du treffer kolleger i nærområdet. Det er også mye god bondehelse i å treffes over en kopp kaffe og snakke om felles utfordringer og muligheter – både på egen gård og i selskapet vårt, sier Marit.  

Nominer til årets produsentlag her

Nominasjonsfristen er 20. januar

Premien er en ekstra pott med midler til aktivitet i laget, men ikke minst heder og ære på Årsmøtet til våren. Alle medlemmer kan nominere til Årets produsentlag. Lagene blir vurdert ut fra god aktivitet av faglig, sosialt og organisatorisk innhold. Eierutvalget velger en finalist fra hvert distrikt som presenteres på årssamlingene. En jury som består av styreleder, ordfører og direktør for næringspolitikk og medlemsorganisasjon kårer landsvinneren.  

Tidligere vinnere av prisen utmerker seg med variert aktivitet, slik at flest mulig medlemmer møtes i løpet av ett år. Med innhold og møteformer som har dekket både TINEs og lagets egne behov. Arbeidsutvalgene jobber også med kunnskapsbyggende aktiviteter, oppfølging av nye medlemmer, kurs, GENO-aktivitet, samarbeid med nabolag, andre samvirker og faglag og får til et bredt tilbud til sine medlemmer. I tillegg vurderes arbeidsutvalgets jobb med konkrete tema som samfunnskontakt og politikerkontakt.