Hopp til innholdet
20. okt 2021 - 21. okt 2021

Urfe-seminar

Sted: Lom/Vågå
Tid: -
Område: Øst

Velkommen til seminar på Brimiseter og fjellsenteret i Lom, med matkveld på Vianvang med Arne Brimi.

Onsdag 20.oktober Brimisæter

10.30 Gardsbesøk Hans Brimi

11.30 Avreise til Brimisæter,

Registrering, velkomst, enkel servering/ostesmaking

Omvisning på setra

Foredrag ved Hans Brimi om setring

Økonomi i seterdrift v/ Ola Hammer Langleite

Innlandsfjøset-rimelig ombygging v båsfjøs v/ Lars Erik Ruud

16.30 Avreise tilbake til hotell (private biler)

18.00 Buss til Vianvang

18.30 Matkveld på Vianvang m/ Arne Brimi

24.00 Buss tilbake til hotell

Torsdag 21.oktober seminar på Fjellsenteret i Lom

Frå 09.30 Registrering, kaffe

10.00 Åpning, velkomst v/ Arne Brimi

Arne Brimi. Om kvalitetsråvarer i restaurant

10.45 Orientering fra Nina Sæther (Nibio) Status, utvikling, forskning og fakta rundt de gamle rasene

11.30  Urfe informasjon v/ Ola Hammer Langleite (Urfe sa) og

Mari Bjørnsrud Gabrielsen (Norsk Bufe)  litt om slakteordning

12.00 Beinstrekk

12.10 Urfe ; en «snakkis»   blant de flinke kokkene v/ Therese Lyster/ Nortura PROFF

Kvalitetskrav Urfe, samhandling mellom bonde og marked

12.50 Lunsj med Urfe-varer

14.00 Framtid med løsdrift i gamle båsfjøs ?

Enkle, rimelige og funksjonelle bygningsløsninger v/ Thomas Stubberudlien

14.45  Beinstrekk

15.00 Foring av storfe i ekstensiv melk- og kjøttproduksjon

Pris for seminar : 500,- kr pr pers. Inkluderer lunsj torsdag

Pris for matkveld på Vianvang 1950,-

Overnatting ; kontakt oss, se kontaktinformasjon under

Påmelding innen 22.september til ola@olahammer.no eller tlf 91609081.